2016
Prins Willem
Prinses Tammie

 

Terugblik over de hoge drempels.

 

Ergens mid oktober 2015 werden ik net na de herfstvakantie bezocht door de voorzitter, Arnold Oosterlaan, van de carnavalsvereniging de Otterrotters of ik dit jaar als Prinses mee wilden doen.

Door het zeer verrassende bezoek van Arnold heb ik na een paar weken bedenk tijd toch ja gezegd.
Als snel was het 14 november tijd voor het prinsen(prinsessen)bal.
Al in de zaal kijk ik al gespannen rond en zal de roddels en voorbij komen maar niemand die het echt wist.
Al snel was het 23:11 tijd om met de oude Vespa mij voor te stellen, de proclamatie voor te lezen, mijn raadsleden voor te stellen en het feest in het Parochiehuis kon beginnen.

Al snel kwam de Carnavalsweek in zicht en gingen we richting Humanitas om ons eerste feest te vieren. Vond het leuk om alle blije gezichten van de mensen te zien die daar woonde, super verkleed en de tijd van hun leven. Paar dagen daarna gingen we door in het zorgcentrum de oudelandsehof, voor hun het hoedjesfeest gingen de mensen uit hun dak, ook voor hun was er geen drempel te hoog, ja zelf in de rolstoel gingen we eroverheen.

Het werd al tijd kom te buurten in Bleiswijk waar we als eerst een bezoek brachten aan de kinderdagverblijf de zonnestraaltjes.
De kinderen stonden met grote ogen te kijken hoe mooi wij verkleed waren. Van heel jong, die overal doorheen sliepen, tot de kleutertjes waren prachtig verkleed.
Na het leuke knutselen, vele dansen en verven kwam er al snel een eind aan ons bezoek en gingen wij direct door naar de Klimophoeve.
Bij binnenkomst in de aula werden we door de bovenbouw warmtelijk begroet, na een voorstelronde kon het feest in de aula losbasten. |
De polonaise werd ingezet en iedereen deed eraan mee, ondertussen gingen wij door na de onderbouw waar ze al flink aan het dansen waren.
Ook hier kwam weer een eind aan en was het tijd voor een warme maaltijd.

Zo werd het tijd om langs de basisschool de Oosthoek te gaan, met een warm welkom door de muziek gingen we alle kinderen ophalen uit hun klas en vormde daarmee een hele grote polonaise door de school.
Nog een feestje in de Aula en het feest was daarmee ten einde.

In het gemeentehuis die avond gingen we de sleuteloverdracht tegemoet van de nieuwe burgemeester v.d. Stadt.
De burgemeester krijg een leuke opdracht om met een fiets met een vierkant wiel over de drempel te gaan. Na het officiële gedeelte kregen ik de sleutel en kon het feest beginnen.

Zaterdagmiddag 6 februari het kindercarnaval kon beginnen in de kantine van de soccerboys.
Vele kleurplaten zijn opgehaald, voor de jeugdraad waren velen leuke kinderen aanwezig dit maakte het wel moeilijk om iemand te kiezen. Met ze alle werd nog een leuke foto gemaakt en daarna werd er veel gestampt en gesprongen.

Even rustig bijkomen. En het was weer tijd voor groot carnaval, de zaal helemaal vol, vlaggetjes en de avond was zo voorbij.

Zondag 7 februari het familiecarnaval Ton hermes werd daar mij verkozen tot ereotter voor al zijn verdiensten dit weekend.
8 Februari het senioren carnaval het was een gezellige boel, koffie, thee, koekje, bitterballen je kon het bedenken het lekkers was aanwezig.
Een vrouwenkoor zong de mooiste nummers en iedereen zong heerlijk mee. Uiteindelijk gingen we nog de planten verloten en zat de dag er weer op.

De laatste dag van het carnaval 2016, we begonnen met een gezellige gourmet waar de sfeer weer duidelijk aanwezig was.
Na het buikje vol te eten en het opruimen van zooi gingen we nog even door. Al snel werd het 23:11 en werd het weer tijd om de sleutel terug te overhandigen aan Mr van de Stadt. Nog een nummer werd gedraaid en het jaar zat erop.

Hierbij bedankt ik iedereen die dit carnavalsweekend mogelijk heeft gemaakt.
In het bijzonder alle leden van de C.V. de Otterrotters, Rob en Ton van Mercurius Drive in Show en Henk in het Veen (de Hoffotograaf). Ook wens ik Prins Webbie en Prinses Maart een fantastisch carnavalsjaar toe!

ALAAAAAAF ALAAAF ALAAAAF

Prinses Tammie en de meiden Demi en Stacey.

 


 

2015
Prins Abram
Prinses Sarah

 

Hartelijk dank aan allen!!!!

 

Voor ons Prins A-bram en Prinses Sarah zit het er op.
In november 2014 kregen wij de scepter overhandigd uit handen van onze voorgangers Prins Q-mode en Prinses Melodia.
En een jaar lang hebben wij niet meegelopen ‘in’ de Raad van Elf, maar als prins en prinses voorop mogen gaan in de polonaise.

In februari verraste ik als Prins vele mensen door eerst in het gemeentehuis in het huwelijk te treden met mijn Prinses en daarna ontvingen we uit handen van burgemeester Coos Rijsdijk de sleutel van het Rijk der Otterrotters.
Het was ook de laatste keer, dat de burgemeester de sleutel overhandigde, want later in dat jaar ging de heer Rijsdijk met pensioen.

We hebben vijf schitterende dagen feest mogen vieren met bezoeken aan enkele scholen, verzorghuizen en zeker bij ons eigen Carnaval.
Dagen die eigenlijk toch weer snel voorbij waren, want nadat dinsdagavond wethouder Van Tatenhove de sleutel weer terug in ontvangst kwam nemen, keer je weer terug in het gewone dagelijkse leven.

Nou ja gewoon……. Nu wel getrouwd met mijn Nellie. Het was een mooie tijd, met dank aan de Raad van Elf, die ons enorm heeft gesteund.

Op 11 – 11 – 2015, voordat de nieuwe prins de scepter van ons overnam, waren we nog actief aan de Hoefweg, waar het waterschap Schieland en de gemeente het werk aan de kadeophoging afsloot.
Op ludieke wijze werd er door ons een bankje aangeboden, waarop een plaquette werd onthuld door de actiegroep ‘Geen Kaalslag’.
Langs het water werden door beide partijen tevens 11 mooie Amberbomen geplant.
Het was voor mij en mijn prinses ook een hele eer om op de avond, dat we de scepter gingen overdragen aan onze opvolgers nog even Hans en Gerrie van Straalen in het zonnetje konden zetten. De rijwielhandel Hans van Straalen bestond in 2015 alweer 40 jaar en al vele jaren dragen Hans en Gerrie bij om het carnaval in Bleiswijk mogelijk te maken.
Een mooie fotocollage was voor hen een blijvend aandenken.
Van Hans heb ik ooit een mooie fiets in ontvangst mogen nemen, die ik had gewonnen in de carnavalsloterij. En daar ben ik nog steeds heel blij mee.

Niet veel later die avond was het dan zover…………

Tot gauw, oud Prins A-bram en Prinses Sarah.

 


 

2014
Prins Qmode
Prinses Melodia

 

 

“Graag willen wij, Prins Q-mode en Prinses Melodia, jullie verwelkomen in ons muzikale Rijk der Otterrotters”.
Dit was de beginregel, toen we ons voorstelden in het vorige programmamagazine.
Nou daar kijken we met een enorm trots en tevreden gevoel op terug; het is voor ons een onvergetelijke periode geworden.
Als we moeten opnoemen wat ons het meest zal bijblijven, dan is de beschikbare ruimte voor ons verhaal te klein!!
Het gehele programma was meer dan top. Ik begrijp nu dat ze een nog jong prinsenpaar hebben aangezocht, want onze conditie moest ook top zijn.
Wij hebben er nog een mooie Prinselijke onderscheiding (welke is ontworpen door mijn vader)
Aan overgehouden en die willen we graag symbolisch aan de gehele organisatie van het Carnaval der Otterrotters overhandigen!!!
Dus de mensen van de carnavalsvereniging, s.v. Soccer Boys, de vrijwilligers van Humanitas en de Leeuwerik en niet te vergeten het team van diverse basisscholen.
En natuurlijk de adverteerders, die bijdragen om alles mogelijk te maken.   

 

Na vele recepties en andere onvergetelijke spontane bezoeken aan jubilarissen door het gehele jaar heen zit het er nu echt op voor ons.
Wij beiden hebben het ritme van alle dag weer goed opgepakt en staan nu alweer aan de vooravond van het carnaval 2015.
Op het carnaval is het leuk om te zien, dat iedereen het goed naar zijn zin heeft.
Ik hoop niet alleen voor ons maar voor heel veel anderen, dat het een prachtig carnaval is geweest. Voor degene die Prins Q-mode mist, geen probleem, we gaan door als cbi, dus sign in op www.cosmicbraininsects.com, waar begin 2015 onze nieuwe beats/mixtapes verschijnen.
Dit is bij deze de laatste snor, die Prins Carnaval 2014 wil drukken.

Met het motto Xie-je kunnen we het komende carnaval op een andere manier en diverse brillen bekijken om er weer een topfeest van te maken.
Nogmaals heel hartelijk bedankt voor de positieve ondersteuning, die we mochten ontvangen!!!

Prins Q-mode en Prinses Melodia.

 


 

2013
Prins Vincentius
Prinses Silly

 

 


 

2012
Prins Hendricus
Prinses Joyce

 

Een terugblik van de prins met zijn 3 prinsesjes.
Najaar 2011 was het…en dat lijkt al weer een hele tijd geleden.
De grote bekende Arnold Oosterlaan stond aan de deur in Bleiswijk.
Henk, ik heb een vraag aan je…… zou jij dit 43e carnavalsseizoen de Prins willen zijn.
Zonder enige twijfel liet ik gelijk weten, dat het goed was.
Daarna moest ik nog wel even overleggen met de (toen nog niet wetende) Prinses.
Vanaf dit moment was er een hoop veranderd.
Arnold werd Grootvorst, mijn vrouw een Prinses en ik woonde in het land der Otterrotters.
11 – 11 – 11, 11 over 11 ons voorstellen aan de raad van 11….
Hoe mooi wil je het hebben (het was eigenlijk 13-11, maar die vergeten we maar even…)
Wij stonden vol spanning te wachten om ons voor te stellen aan de raad.
Gelukkig hadden zij hetzelfde en waren benieuwd wie dit jaar met de scepter zou gaan zwaaien.   

 

Na een warm onthaal liepen we 11 minuten later met een drankje in de polonaise.
We zaten vanaf dit moment er al helemaal in.
Daarna hebben we leuke tijden gekend zoals een feest in Ter Aar, maar ook even kennis kunnen maken bij radio Lansingerland en aansluiten bij de bevriende vereniging De Volhouders in Berkel op zaterdagmiddag.
De ‘echte’ carnavalsweek begon op Valentijnsdag 14 februari met een bezoek aan Humanitas.
Onder leiding van de Bleiswijkse blaaskapel De Wijsbleikers hebben we het domein van zeer dankbare mensen mogen betreden. Een enorm fijne ervaring.

Toen kwam de vrijdag, waar wij het moment gingen ervaren en de baas van ons dorp gingen worden.
Prins Hendricus en Prinses Joyce hadden de sleutel ontvangen van het Rijk der Otterrotters van wethouder Werner ten Kate. Wat een geweldige ervaring en een mooie avond was dit geworden. We kwamen goed in onze rol…..

De zaterdag en zondag aansluitend waren ook zeer goed bevallen. Hier mochten ook onze dochters Quinty en Jolie aansluiten als kleine prinsesjes en ook zij hadden de tijd en ervaring van hun leven!
Het kinder-, gezins-, grote mensen- en ook het in De Leeuwerik carnaval alles was hartstikke leuk om mee te maken! Ook voor de mini prinsesjes, die nu al hun klasgenootjes en vriendjes konden verwelkomen vanaf een groot podium naast de super dj van Mercurius.
Na veel eten, drinken en een zeer schorre stem kwam het moment daar, dat de sleutel weer terug gegeven moest worden aan de wethouder.
Uiteraard was dit niet prettig maar wel een enorm leuke ervaring, hoe Grootvorst Arnold met de raad dankbaar afscheid nemen van de Prins en Prinses.
Het 43e jaar werd bij deze dan ook afgesloten en iedereen moest zich klaar gaan maken voor de 44e keer carnaval.

Wij hebben het als een hele leuke tijd ervaren en willen ook nogmaals onze waardering en respect uitspreken richting de raad van 11, maar vooral naar de onuitputttelijke inzet van Grootvorst Arnold!
Zonder dit geweldige team is er geen carnaval in het Rijk der Otterrotters en dat is iets waar we niet aan moeten denken.

Prins Hendricus en Prinses Joyce en
Prinsesjes Quinty & Jolie.

 


 

2011
Prins Marcus
Prinses Brigitte

 

 


 

2010
Prins Valentino
Jeugdprins Ibis

Inderdaad het geeft een geweldig gevoel Prins der Otterrotters te mogen zijn, een bijzonder (vooral innerlijk) feest.
Het is haast niet te beschrijven wat het betekend om temidden van zovele feestvierende otterotters als Prins Valentino rond te mogen lopen.
En dat zonder Prinses, want als een Valentino loop je ‘vrij’ rond. Het was niet alleen een innerlijk feest maar ook een feest vol belevenissen.
Om er een paar te noemen: Allereerst het bijzondere verzoek via Joeri, door de grootvorst te worden gevraagd om Prins Carnaval te zijn.
Ik kon het niet geloven !!!!!!
Ik was even van de wereld, veronderstelde dat ik droomde maar herstelde me gelukkig erg snel. Veronderstel dat dit gesprek ophield en dat het dus niet door zou gaan.
Dat wilde ik me niet laten overkomen….. En zei dat ik het graag wilde.   

Dan de installatie met in het bijzijn van enkele Braziliaanse danseressen was een super start. Ik kreeg het er oprecht warm van !!!

De bezoeken aan bevriende Carnavalsverenigingen zal ik ook niet vergeten. Vooral niet die keer dat de auto gekeerd moest worden omdat we de verkeerde weg hadden genomen. De chauffeur kwam met beide voorwielen net in de berm en vast zaten we. Dus even duwen was het verzoek, enige idee hoe we eruitzagen nadat de auto weer op de weg stond? Er is natuurlijk wel revanche genomen op een gepast moment.

Ook denk ik met plezier terug aan de Valentijnsdag actie op zaterdagmorgen in de Dorpsstraat. De erg bemoedigende reacties van het winkelende publiek deden ons goed. Dan de enorme drukte tijdens het kinderfeest en het feest op de zaterdagavond.
Het carnaval een groot gevleugeld feest daar waar we ook waren.

Van de allerkleinste tot aan het feest van onze senioren en de bewoners van Humanitas Akropollos toe. Ik heb ook erg veel respect voor de mensen die bij de organisatie betrokken zijn, en dat zijn zeker ook de leden van de raad van elf en bestuur. KANJERS… Ook jeugdprins Ibis niet te vergeten. Als een bevlogen kinderdierekteur was hij bezig om zijn ideaal (de rode Ibis te beschermen) uit te dragen. Aan deze hoogheid wil ook graag ruimte geven voor een: Bedankt Otterrotters!!!!!

 

Carnaval heeft mij nog meer vleugels gegeven en het werd stil om mij heen nadat ik de scepter weer ha ingeleverd. Toen kreeg ik het ineens koud, een heel raar en naar gevoel…..

Burgemeester van Vliet was onder grote indruk op de wijze waarop de Otterrotters het Carnaval vieren.

Prins Valentino

Het was heel leuk om jeugdprins carnaval Ibis 1 te zijn, want het was steeds weer een feest, zoals tijdens de sleuteloverhandiging door de burgemeester.
Én ook toen alle kinderen die hadden gewonnen als jeugdraad van 11 een uitje kregen naar Avifauna.

Tijdens de Carnaval heb ik van de Europese Raad van Carnaval een paar mooie medailles gekregen. Ook ben ik meegereden in de 5 mei optocht van 2010 op de wagen van de Otterrotters tijdens de viering van de bevrijding. Ik hoop dat de nieuwe(jeugd) Prins Carnaval net zoveel plezier en lol zal hebben als wat ik heb gehad!!!!

Een Ibis zonder veren, zonder leven,
Is als een KINDERDIEREKTEUR die geen kans wordt gegeven.
Als jeugdprins carnaval, kreeg ik zo’n leuke kans,
het was echt superleuk !!!

Groetjes

JeugdPrins Ibis

 


 

2009
Prins Jacobus

 

Oktober 2009, gerommel aan de achterdeur, ik sta op en kijk even wie ons vereerd met een bezoekje. Bij het aanklikken van het loshangende 25 Watt bolletje aanschouw ik, op dat moment voor mij nog, Arnold Oosterlaan, “of ik prins carnaval 2009 wil zijn…”
    

Ineens staat daar niet Arnold Oosterlaan, maar heeft de grootvorst van de carnavalsvereniging Bleiswijk mijn nederige stulp betreden, de otterrotter aller tijden staat bij mij in de bijkeuken. Zonder twijfel zeg ik ’ja’ en voeg direct prinses Lonnie aan mijn zijde.
Na een heerlijke espresso volgt er al snel een flesje carnvalsnat en bespreken we de gang van zaken rond het feest der zotten.

11-11-2009, 11 minuten over 11, in spanning wacht de raad van elf op de presentatie van hun nieuwe prins. Een warm onthaal viel mij ten deel en na enkele ogenblikken stond ik, met een flesje bier in de hand, te proosten met een hechte groep Otterrotters.
Gedurende de periode hebben wij diverse ‘uittreden’ gehad naar verschillende dorpen, waarbij er veel onderscheidingen zijn uitgewisseld met collega prinsen en prinsessen.
Gezellige en leuke ‘uitjes; allemaal, maar onze focus lag natuurlijk op de diverse festiviteiten in het rijk der Otterrotters.

Met blaaskapel ‘de Ziebels’ voorop knalden we het gemeentehuis in alwaar ik de sleutel van het rijk der Otterrotters overhandigd kreeg door burgemeester Ewald van Vliet. Die heeft dit moeten ‘bekopen’ met het aantrappen van de Bleiswijkse openbare verlichting, maar deed dit sportief en met overtuiging.

Genoten heb ik van de blikken die de bewoners van stichting humanitas toonden tijdens onze aanwezigheid aldaar, in een prachtig gebouw met veel sfeer, allemaal verklede feestvierders en een groot aantal vrijwilligers werd het hier een geslaagd feest.

Een vertrouwd adres voor de carnvavalske festiviteiten is de kantine van de Soccerboys. Zaterdagmiddag 21 februari, de Dj draait kabouter Plop en zijn vriendjes, een kantine vult zich met verklede-, lachende-, spelende, polonaise lopende kindertjes, prinses Lonnie kiest een prinsesje voor de jeugdraad en ontvangt uit handen van de federatie Europese narren een unieke onderscheiding. S ’avonds vult de zaal zich met prachtig verkleden Otterrotters voor het ‘groot’ carnaval.

Zondag het familie carnaval, waarbij menig vader en moeder het motto ’n maskerade’ eer aan deed en door het opzetten van een masker, heb de zichtbare resultaten voor de avond ervoor probeerde te maskeren.

Tijdens het senioren carnaval, heb ik als prins, samen met de grootvorst de nieuwe leeuwerik ‘gedoopt’. Diverse optredens, waaronder de legendarische acts van Nelly de Lange maakten van deze middag een feest.
Kippenvel op mijn hele lijf tijden de afzak avond in de café C’est Bon. Na een relatief korte, maar zeer intensieve periode feest te hebben gevierd met een vaste groep mensen is afscheid nemen zwaarder dan dat men van tevoren kan inschatten … Partir c’est mourir en pue!!

Wij, jeugd prinses Lonnie en prins Jacobus den eersten, danken alle feestvierende Otterrotters, de organisatie, sponsoren en eenieder de diverse festiviteiten mogelijk hebben gemaakt.

U hoeft niet te rade, het was een geweldige tijd….. Die ’n maskerade, dank!!!

Prins Jacobus den eerste

 


 

2008
Prins Balans   

 

Geen beter klimaat dan ons Carnavals klimaat, wat een inspirerend motto was het. Op 17 november 2007 kreeg ik in de paddock de scepter overgedragen van Prins Kaasius en Prinses Ilonka.

Ook de CV volhouders uit Berkel en Rodenrijs was aanwezig met Prins en Prinses. Het voorlezen van de proclamatie was mijn eerste publiekelijk optreden als prins balans.

Tijdens mijn regeer periode zijn we als Otterrotter twee keer uitgetreden. We gingen naar ter aar en naar de weergoden in Den Bilt alwaar verschillende carnavalsverenigingen te gast waren. Ik vond het echt een leuke begin om erachter te komen wat me de komende tijd te wachten zou staan,
Traditioneel begint ons Carnaval met een bezoek aan verzorghuis humanitas wat altijd een geweldig goede opwarmer is. De bewoners en hulpverleners zijn bijzonder enthousiast. Voor de bewoners en de Otterrotters werd goed gezorgd.

Dan begint het carnvalsweekend op vrijdag door middel van de sleuteloverhandiging in het gemeentehuis (iets dan voor iedereen toegankelijk is). De honneurs werden waar genomen door loco burgemeester van Vliet. De volhouders uit B&R waren ook nu weer van de partij. Het thema in het gemeentehuis was het winkel klimaat in Bleiswijk dat nogal te wensen over laat. De heer van Vliet mocht onder het genot van een drankje drie winkels openen via het doorknippen van linten. Het zijn winkels die volgens ons echt in het dorp aanwezig zouden moeten zijn. Zoals een vis, muziek en natuurlijk een feest winkel.
IN de polonaise gingen we door de raadszaal waar normaliter andere zaken worden behandeld.

De zaterdagmiddag en -avond waren ontzettend enerverend, in de middag werd de jeugdraad gekozen en er werd gezorgd dat de voetjes van de vloer gingen. De avond was enorm gezellig zeker omdat alle aanwezigen weer geweldig verkleed waren. Dit is iets dat de stemming op zon avond er flink in brengt. Het waren mooie items met een groot en uitbundige feest.

De zondag middag was ook erg leuk en wederom was ieder weer schitterend verkleed. Het feest op maandag middag vond traditioneel plaats in de leeuwerik, de mensen waren super enthousiast.

Dinsdag middag gingen we met een klein gezelschap op bezoek in huize Sint Pertus in Berkel al waar de volhouders hun seniorenfeest hielen. Het carnaval werd afgesloten in het plaatselijk café Cest Bon, en moest ik om 23:11 de sleutel van Bleiswijk weer inleveren. Als gewoon burgen ging ik weer door het leven.

De hele carnavalsperiode ben ik behoorlijk in balans gebleven, maar na afloop was ik geheel uit balans. Wanneer ik dit schrijf bedenk ik me ineens wat een geweldige tijd het is geweest en dat ik het voor geen goud heb willen missen.

Met Carnavals groet,
Prins Balans

 


 

1995
Prins Abstraktus
Prinses Concretia

Er waren diverse vergaderingen nodig op diverse locaties om het carnaval 1995 voor te bereiden.
Op 29 oktober is er een avond voor in- en mindervaliden georganiseerd in zorgcentrum De Leeuwerik.
Voor het eerst werden ook de senioren inwoners van Bleiswijk uitgenodigd voor de feestavond van de Club van 100.
Het bleek een goed idee te zijn, er waren ca. 70 mensen die avond.
Zij kregen een prima programma aangeboden met Nederlandstalige artiesten.

Prins Carnaval kwam dit jaar uit eigen gelederen, want niemand minder dan onze eigen Hoftekenaar Piet Kouwenhoven werd Prins Carnaval.
Prins Abstraktus en zijn vrouw Ans, Prinses Concretia.
Piet had meteen al een paar abstrakte ideeen.
Op de 12 de van de 11de werden Prins Abstraktus en Prinses Concretia voorgesteld aan het publiek.
Het Prinsenbal had als thema “Country en Western”. Buck Owens en disco Mercurius zorgden ervoor, dat iedereen zich vermaakte.
Om 11 over 11 werden de Prins en Prinses geinstalleerd door Prins Peter Cordia.
Onder het motto “Carnaval is troef” werd de eerste polonaise ingezet door Prins Abstraktus en Prinses Concretia.

Op 24 februari was het zover. Om 11 over 8 werden Prins Abstraktus en Prinses Concretia met de klanken van de Vanilla’s en begeleid door de Raad van Elf, Grootvorst, Opper, Adjudant en Raadsheer de raadzaal van het gemeentehuis binnen geleid.
Burgemeester Lamers liet nog op zich wachten, maar werd uiteindelijk door Prins en Prinses in een polonaise de raadzaal binnen gebracht.
De Otterrotters werden welkom geheten door de burgemeester en overhandigde hij Prins Abstraktus de Sleutel van Bleiswijk.
Prins Ab, zoals hij zich tijdens de carnaval liet noemen, had een schilderij vervaardigd, welk in een fraaie lijst was geplaatst. De lijst werd tijdens carnaval overal mee naar toe genomen, zodat Hoffotograaf Henk een ieder, die erin ging staan, kon fotograveren.
Het schilderij werd door burgemeester Lamers onthuld en daarmee werd het 26ste carnaval gestart.
Onder muzikale begeleiding van de Vanilla’s werd door Prins Abstraktus en Prinses Concretia de grote polonaise ingezet.
Na het officiele gedeelte op het gemeentehuis ging het gezelschap naar s.v. Soccer Boys, waar om 20.30 uur een carnavalsavond voor de jeugd van start was gegaan met als thema “Hosparty”.
Het werd een gezellige avond, hoewel het aantal bezoekers wat tegen viel.

Zaterdagmiddag om 14.30 uur deden Prins Abstraktus, Prinses Concretia met gevolg hun intreden in de Tempel der Zotheid om het startsein te geven aan het kindercarnaval.
Het is elke keer weer een prachtig gezicht om zoveel kinderen en ouders bezig te zien met het carnavalsfeest. Disco Mercurius had een karaoke show op het programma staan, waarbij een aantal kinderen hun zangtalent lieten horen.
Er werd een Jeugd-Prins en Jeugdraad gekozen. Een afgevaardigde van de F.E.N. jeugdafdeling hing de Jeugd-Prins een federatie-medaille om. Prins Ab had alle kleurplaten gejureerd en de prijswinnaars bekend gemaakt.
Het was een geslaagd feest.

Direct na het kinderfeest werd er door de Prins en Prinses een bezoek gebracht aan een jubilaris en nog voor het grote carnaval gingen zij op bezoek bij Dick v.d.Berg, die zijn 50 ste verjaardag vierde. Samen met blaaskapel De Fluutjes, het bestuur en een aantal raadsleden gaven zij op abstrakte wijze hun felicitaties aan de jarige.

Om 21.30 uur begon het feest der Zotheid pas goed. De Fluutjes brachten keer op keer het feestende publiek in de stemming.
Om 11 over 11 werd de Ere-Otter bekend gemaakt. Buurtvereniging De Kruisweg bestaat 50 jaar, reden genoeg om hun Ere-Otter 1995 te maken. Van de schilderijlijst werd veel gebruik gemaakt om een kleurrijke abstrakte foto te maken. We kunnen spreken van een gezellige avond.

Gezinscarnaval is een vast onderdeel. Ook dit jaar weer een groot succes. Jong en oud konden zich uitleven op de muziek verzorgd door disco Mercurius.

Dit jaar ging het gezelschap eten in De Blauwe Reiger. De vereniging is al in veel gelegenheden geweest om gezamenlijk te eten. Er zijn er maar weinig, die het de groep naar hun zin kan maken, jammer.

Seniorencarnaval…. Voor het eerst in zorgcentrum De Leeuwerik.
We kunnen spreken van een groot succes. Er kwamen veel senioren carnaval vieren. De beide Jannie’s en Haagse Appie kregen de mensen op de dansvloer. De vereniging heeft hiermee een slag met veel troeven binnen gehaald.

Afsluiting van het carnaval 1995 werd in de bovenzaal van De Blauwe Reiger gehouden.
Daar konden de leden in eigen stijl het carnaval afsluiten.
De laatste krachten werden gegeven aan de polonaise. De Raad van Elf werd d.m.v. een tevredenheidsverklaring bedankt voor hun inzet.
Elly de Jong kreeg uit handen van de Prins een onderscheiding namens de F.M.N. voor haar inzet binnen de vereniging. Ook Jan v.d.Berg en Harry van Rijs kregen een onderscheiding voor hun inzet uit handen van de voorzitter van de F.E.N.
Jan v.d. Berg verkocht per opbod de laatste loten.
Om 11 over 11 kreeg burgemeester Lamers de Sleutel van Bleiswijk terug van Prins Abstraktus. De Prins overhandigde de burgemeester een nota, die hij op het gemeentehuis al gekregen had. De Prins had deze op geheel eigen wijze uitgewerkt door de gemeenteraadsleden in karikatuur af te beelden.

Daarna kwam het moment, waarop Prins Abstraktus en Prinses Concretia van hun versierselen werden ontdaan. Met het lied “You never walk alone” werden zij door de aanwezigen toegezongen en bedankt voor hun inzet.
Zondag 12 februari werd in Laren een “Geiten-intocht” gehouden. Daar werd voor de 3e keer door c.v. De Geitenbreiers een rondtoer door het schilderachtige Laren georganiseerd.
Met 4 dweilorkesten, een 8 c.v. verenigingen werd de route gelopen. Onderweg werd er door de plaatselijke horeca drank en hapjes aangeboden.
Het was mooi weer en langs de route stonden veel toeschouwers.
De gastvereniging liep voorop met een 5 meter hoge geit.
Terug bij de feesttent werden we verrast door optredens van verschillende artiesten, een leuk feest.

 


 

1994
Prins Ricardo
Prinses Gabrielle

Op 17 september 1993 werd de 25ste ledenvergadering gehouden.
De verslagen van de penningmeester en van de secretaris werden zonder opmerking goed gekeurd.
Harry van Rijs werd benoemd tot secretaris, Martin Gaikema legde de functie wegens omstandigheden neer.
De eerste aanzet werd gegeven voor het 25 jarig jubileumfeest. Zo werd besloten om 4 boekjes uit te geven met daarin de geschiedenis van de carnavalsvereniging. Er werd naast de jaarlijkse Loterij een donateursactie gestart met als hoofdprijs een reis naar Euro Disney.
Op 8 oktober is door het bestuur kennis gemaakt met de nieuwe burgemeester de heer Lamers. Het bleek al snel, dat we met hem een echte carnavalsvierder hebben. Hij beloofde de carnavalstraditie in Bleiswijk voort te zetten.
Op 9 oktober werd er namens de Club van 100 een Mindervalidenavond georganiseerd in het Parochiehuis.
In het kader van het jaar van de ouderen is er door de vereniging tijdens een bijeenkomst in De Leeuwerik, die in het teken stond van dit jaar, een taart van ca. 200 personen aangeboden. Tevens werd er opgetreden door Tineke Schouten en de Alpen-zusjes.

Zaterdag 13 november is in het Parochiehuis de 25ste Prins Carnaval voorgesteld.
Om 11 over 11 maakten Prins Ricardo en Prinses Gabrielle het motto bekend, n.l.: “Spreken is Zilver” en gingen zij voor in de grote polonaise. Onder de aanwezigen, de aangever van het motto, oud-burgemeester en Ere-lid de heer Jac. Van der Linden.
Renee and the Alligators zorgden samen met disco Mercurius voor een grandiose avond.

Op 8 januari reisde een bont gezelschap naar Utrecht, waar door de F.E.N. hun jaarfeest werd gevierd.

Op 11 februari werden Prins Ricardo en Prinses Gabrielle door burgemeester Lamers op het gemeentehuis ontvangen. Een bijzondere gebeurtenis, niet alleen startte daar het 25 ste carnaval in Bleiswijk, maar ook voor Arnold Oosterlaan was dit een bijzonder jubileum. Hij was 25 jaar voorzitter van de carnavalsvereniging, een opmerkelijke prestatie.
Namens de gemeente Bleiswijk ontving hij uit handen van burgemeester Lamers een glas-in-lood raam met daarop het wapen van Bleiswijk.
Hij werd toegesproken door de F.M.N. en de F.E.N. en ontving van de laatst genoemde de zilveren nar.
Namens de leden van de carnavalsvereniging ontving Arnold uit handen van vice voorzitter Jan v.d. Berg een gouden reverespeld met daarop het logo van de vereniging.
Voor de eerste keer overhandigde burgemeester Lamers de Sleutel van Bleiswijk aan Prins Ricardo en Prinses Gabrielle.
Hem werd een kiel aangeboden met daarop het motto “Spreken is Zilver”.
Er werden diverse onderscheidingen uitgereikt o.a. aan Riet van Bohemen, Henk In ‘t Veen en Prins Ricardo.
Na een grote polonaise op muziek van de Vanilla’s werd het feest verplaatst naar De Blauwe Reiger, waar een receptie gehouden werd in het kader van het jubileum.
Tal van genodigden, Oud-Prinsen, oud-Raadsleden gaven hun felicitatie aan de vereniging. Oude herinneringen werden opgehaald…het feest duurde tot in de kleine uurtjes.
12 februari werd in het bijzijn van radio RTB 3 de trekking gedaan van de donateursactie door Prins Ricardo en Prinses Gabrielle.
De hoofdprijs, een reis naar Euro Disney, werd gewonnen door de heer Jansen.

Zaterdagmiddag werd door de jeugdige Otterrotters de spits afgebeten van een grandioos carnavalsprogramma. Door de grote opkomst werd het een te gekke middag.
Disco Mercurius zorgde voor prima muziek en voor veel vermaak.
De Raad van Elf koos de Jeugdraad.

Zateravond ontvingen Prins Ricardo en Prinses Gabrielle alle Otters in de Tempel der Zotheid. Instant People en disco Mercurius zorgden voor de muzikale omlijsting evenals het hoogtepunt duo “Van Alles We”. Het werd een zeer geslaagde avond.
Gemeente-secretaris de heer Van Iwaarden werd gehuldigd als Ere-Otter.

Zondagmiddag….familiecarnaval bij s.v. Soccer Boys.
Voor het eerst werd er weer carnaval gevierd in hun nieuw verbouwde kantine. Door de grote opkomst werd het een geslaagd feest.
‘s Avonds werd er een koud-buffet in het Parochiehuis geserveerd, Wim Koot had de opdracht wel erg stipt uitgevoerd, maar niettemin smaakte het lekker.

Tijdens het Seniorencarnaval werden de aanwezigen getrakteerd op een “amusments cocktail”. Han Wellerdieck en Jaap Jaspers zorgde met o.a. conference, zang, entertainmentcabaret en een goochelshow voor veel vermaak.

Dinsdag 15 februari werd het 25 ste carnaval in het Zeeltje afgesloten. Voor de laatste maal werd er polonaise gelopen en om 11 over 11 werd de Sleutel weer overhandigd aan burgemeester Lamers, die hiervoor speciaal naar het Zeeltje was gekomen.
Om 24.00 uur werden Prins Ricardo en Prinses Gabrielle van hun versierselen ontdaan en werden ze bedankt voor hun inzet.

Cor van Leeuwen zette die avond een streep onder zijn carnavals-carriere, van hem werd op gepaste wijze afscheid genomen.
Jan v.d. Berg werd bedankt voor de wijze, waarop hij de voorzitter had vervangen tijdens het carnaval.

Op 25 juni werd er een barbecue georganiseerd. Tijdens deze barbecue was er gelegenheid om de wedstrijd Nederland-Belgie te volgen. De aanwezigen werden getest op hun geheugen door mee te doen aan een kwis, die in het kader stond van het W.K. in Amerika.

 


 

1993
Prins Martinus
Prinses Carola

Op 25 september 1992 werd er in het Parochiehuis de 24 ste ledenvergadering gehouden en zo een start gemaakt voor het carnavalsseizoen 1992-1993.
De administratie van de penningmeester en van de secretaris werden goed gekeurd.
Het bestuur bleef ongewijzigd.

Op 3 oktober werd in het Parochiehuis de jaarlijkse Mindervalidenavond gehouden met een goed verzorgde broodmaaltijd en een leuke bingo.
Ter gelegenheid van de opening van het zorgcentrum De Leeuwerik werd er namens de Club van 100 een schenking gedaan van f 500,–.

De Prins en Prinses kwamen dit jaar uit onze eigen gelederen.
Op 14 november was het Prinsenbal en daar werden Prins Martinus en Prinses Carola aan het Bleiswijkse publiek voorgesteld.
Deze keer was gekozen voor een rock en roll-avond met Renee and the Alligators, een groot succes.
Het motto “Steek je licht op” was zeer toepasselijk, want dat werd gedaan bij de plaatselijke middenstand, die deze avond sponsorde.
Prins Sjaak I werd benoemd tot Raadsheer.

Op 21 november werd de Intrada te Gouda bezocht. Op 6 februari reisde het gehele gezelschap opnieuw af , dit keer naar de Plasduikers in Ter Aar. Daar werd tot in de kleine uurtjes feest gevierd.

Op 19 februari om 20.30 uur werden Prins Martinus en Prinses Carola met hun gevolg op het gemeentehuis ontvangen.
Burgemeester Van der Linden overhandigde voor de 15 de en laatste keer in zijn loopbaan de Sleutel van Bleiswijk.
Er volgde een aantal toespraken o.a. van de Prins, de Voorzitter, Federatie Midden-Nederland en Foderation Europaischer Narren.
De F.E.N. onderscheidde de heer Van der Linden met een onderscheiding van verdiensten. Eenieder was het erover eens, dat we afscheid namen van een burgemeester, die een speciaal plekje voor carnaval in zijn hart heeft.
Citaat F.M.N.: “deze bestuurder was in onze ogen een van de grote besturende carnavalisten binnen onze regio”.
Verder werden Wim van Bohemen en Jan v.d. Berg onderscheiden voor hun 11 jaar lidmaatschap en kreeg Ruuf van Gijzen de jaar-medaille van het F.M.N. uitgereikt.
Het geheel werd afgesloten met een grote polonaisse, muzikaal begeleid door de Vanilla’s.
Het feest werd voortgezet in het Parochiehuis, bij de klaverjasvereniging. Er werden een aantal prijzen uitgereikt o.a. voor de grootste sopper.

Zaterdagmiddag kwamen de kleine Otterrotters aan bod. Kleurplaten werden door Hoftekenaar Piet Kouwenhoven beoordeeld. De Raad van Elf trad op als clownesk gezelschap en er werd een mooist verklede gekozen.
De Jeugdraad werd door Prins Martinus geinstalleerd.

De zaterdagavond werd door een groot publiek bezocht. Marian Ammerlaan werd Ere-Otter 1993.
Muzikaal begeleid door dansorkest Instant People en disco Mercurius groeide deze avond uit tot een groot succes.
Zondagmiddag…familiecarnaval, maar in plaats van in de Soccer Boys kantine vond dit feest plaats in het Parochiehuis, wat voor vele Otterrotters geen bezwaar bleek te zijn gezien de opkomst deze middag.
Zondagmiddag, diner bij Kampo, op Chinese wijze werd een heerlijk diner geserveerd. Er werden ook een aantal prijzen uitgereikt o.a. aan een kersverse bruidegom. Om het eten te laten zakken werd de polonaise in gezet met als voorganger de eigenaar van het restaurant, die dan ook de smaak te pakken kreeg.

Seniorencarnaval met Ron Ronell and Company.. zij presenteerden De Show Expresse.
Clown Ron joeg verscheidene aanwezigen de schrik op het lijf met zijn act, maar zorgde voor een geweldige middag. Haagse Appie zorgde voor de dansmuziek. Een optreden van de Alpen-zusjes werd met een luid applaus beloond.
Kees van Vliet werd door F.E.N. onderscheiden voor zijn inzet met de jaar-medaille, evenals Tiny v.d. Berg. Zij kreeg de medaille o.a. voor het jarenlang verzorgen van de carnavalskleding en speciaal voor het wassen van het narrenpak tijdens de carnavalsdagen. Met het verloten van verscheidene prijzen werd het Seniorencarnaval afgesloten.
Maandagavond was de jeugd van 12 jaar en ouder aan de beurt om uit hun dak te gaan, gezien het aantal bezoekers was het een zeer geslaagde avond.
De laatste krachten van de Prins en Prinses met hun gevolg werden aangesproken om deze avond te doen slagen.

De Alpen-zusjes kregen wederom iedereen op de dansvloer en Mercurius zorgde voor de juiste muzikale toon.

Dinsdagmiddag werd de basisschool De Oosthoek bezocht door Prins Martinus en gevolg en na een eindeloze polonaise werd er afscheid genomen. Later die middag werden er pannekoeken gegeten met de prijswinnaars van de kleurplatenwedstrijd in het pannenkoekenhuis.

‘s Avonds werd in het restaurant Meer en Bos, in besloten kring, het 24 ste carnaval der Otterrotters afgesloten. Er werd nog iets rechtgezet met een plastic zak, die de gehele carnaval een soort rode draad vormde. Aan het einde van de avond werden Prins Martinus en Prinses Carola van hun versierselen ontdaan en alle aanwezigen bedankte hen voor hun inzet tijdens het carnaval.
Met het luiden van de bel werd het 24ste carnaval afgesloten.

 


 

1992
Prins Sjaak 1

Op 7 oktober 1991 vond de 1ste vergadering plaats voor het canavalsjaar 1991/1992.
Daar de carnavals altijd in beweging zijn, werd besloten om ook eens de vergadering op een andere plaats te houden….zo dit jaar werd het Meer en Bos.

Daar de schrijver het grote boek van de verslagen niet kon vinden tussen de verhuisdozen en dit nu weer terecht was, werd het verslag als eerste even voorgelezen en vele herinneringen van het afgelopen jaar werden nog eens naar boven gehaald.
Een Prins werd wederom weer gevonden door Arnold en wat voor een.
Dit jaar een Prins, die het in z’n eentje wilde doen, dus geen Prinses of Page zelfs z’n kinderen wisten nog van niets.
Prins Sjaak I en z’n motto: “Carnaval is Grensloos” werden op 16 november om 23.11 uur aan iedereen voorgesteld. Komend door een slagboom, die alleen maar open kon, kwam Prins Sjaak I tevoorschijn en wel met de inzet van een spits, die voor geen enkele Prinses of Page was bij te houden.
Haagse Appie en disco Mercurius zorgden voor de muzikale invulling.
Op uitnodiging van De Damzwabbers zijn we per bus op 25 januari naar Leidschendam vertrokken.
Hier was een groots opgezet feest met een keur van artiesten, een koude maar hele leuke avond geweest.
Op vrijdagavond waren wij en vele Oud-Prinsen aanwezig voor de Buitengewone raadsvergadering in ons gemeentehuis.
Zoals alle jaren was dat weer prachtig versierd en als muzikale omlijsting waren de Vanilla’s aanwezig.
Aan onze burgemeester werd door de Federatie Midden-Nederland de zilveren steek overhandigd en een paspoort van alle jaren carnaval, die hij heeft meegemaakt.
Vanaf het gemeentehuis zijn we vertrokken naar het Parochiehuis, waar op dat moment nog een klaverjaswedstrijd bezig was….dat was even slikken…. En nu maar proberen de gang erin te krijgen, maar met behulp van de Vanilla’s, Prins Sjaak I en de Raad van Elf was dat geen probleem.
Nog even tussendoor een prijsje uitgereikt aan de grootste sopper maakten we er een hele gezellige avond van.
En ja… hadden we vorig jaar een speciaal optreden op het ijs met de schaats, dit jaar gingen we op bezoek in het Sint Franciscus Gasthuis, waar onze scout Wim Brandhorst was opgenomen.Die dacht, dat z’n hand net zo sterk was als een hamer.

Op zaterdagmiddag…. het leukste evenement, het kindercarnaval.
Ook was door de kinderen goed nagedacht over het motto en dit was terug te vinden in de kleding.
Zo nu dan de “Grote avond”, dit jaar niet zo’n grote artiest als vorig jaar, maar met een fantastische band Instant People en disco Mercurius kon dit geen flop worden.
Het werd nog drukker dan afgelopen jaar en onder leiding van Sjaak I, die ook de rest van de Raad van Elf geen rust gunde, werd het een uitbundige avond.
Prijzen werden uitgereikt aan: de organisator en stimulator van de NTV de heer Knoeter,
en ook aan Leontien van Mechelen voor haar prestaties hardrijden op de schaats.
Dit geheel werd prachtig vastgelegd op vele en vele foto’s, gemaakt door onze fantastische Hoffotograaf en ex-Prins Henk In ‘t veen.
Het werd deze avond zo druk, dat er even overwogen werd om de verkoop van de kaarten te stoppen.
De verkoop van loten steeg tot een hoogtepunt door de agressieve verkoopmethode van Jan v.d. Berg en Wim van Bohemen.

Zondag….het familiecarnaval in de Soccer Boys kantine.
Een thuiswedstrijd voor onze Prins, ook hier was het kei druk en prijzen werden uitgereikt aan o.a. Wilco Zeelenbeerg, onze formule 250 cc (de maat van een pilsje)
motorracer van wereldformaat, en er was een optreden van de Chippendale’s, nog nooit eerder vertoond in Bleiswijk.
Zondagavond, ja, het is even rusten geblazen en tijd voor een heerlijk diner in het Parochiehuis, geserveerd met een heerlijke rode wijn. Een van de leden van de Raad van Elf had dat nog eens nodig om z’n plaats te verruilen voor het toilet en een ander kon nog veel meer op, maar ja, die zat die nacht te praten “klepperen” in die grote witte telefoon.
Maandagmiddag het Bejaardencarnaval. Ook hier was het drukker als normaal en iedereen was aanwezig en ook op de dansvloer. Prijzen werden uitgereikt o.a. door Arjan v.d. Burg, die geen onderschijt maakte in het uitdelen van een kusje voor de winnaar of winnares.
Maandagavond ook deze avond stond disco mercurius weer klaar voor de verzorging van de muzikale invulling en er werd zowaar een nieuwe hit ten gehore gebracht,
genaamd “Er staat een teil in de gang”.
Ik had er nog nooit van gehoord, maar de anderen vonden het prachtig.
Ook werd er nog een origineelst verklede gekozen, die had kans gezien het hele carnaval mee te doen met een gipsbeen.
Dinsdagavond werd gehouden in Meer en Bos.
Voor velen een onvergetelijke avond: de eigenaar vond het niet goed, dat er binnen met confetti werd gegooid, daar had Arjan v.d. Burg niet op gerekend, dus heeft hij het maar buiten uitgestrooid over de geparkeerde auto’s. Daar waren de eigenaars niet blij mee.
Ook kreeg de de Scout een toepasselijk cadeau aangeboden in de vorm van een oude wc pot, zodat er nog meer geklepperd kon worden.
De wijze, waarop Prins Sjaak I om 24.00 uur uit het pak ging, was een emotionele gebeurtenis.

Het carnaval mag dan wel zijn afgelopen, maar er volgde een paar officiele gebeurtenissen.

  • Zoals het uitreiken van de hoofdprijs van de loterij: een fiets voor niemand minder dan onze burgemeester.
  • Het feest van Wim Koot ter ere van z’n 50 ste verjaardag
    Het feest van Tiny en Jan v.d. Berg ter ere van hun beiden 50ste verjaardag.
  • Fotoavond in het Parochiehuis wat we voor het eerst organiseerden.
  • Braderie met het mooie weer en dankzij de aanwezige hulp een hele grote opbrengst.
  • Uitnodiging van het Comite Gotzenhain voor een feest in de tent voor het gemeentehuis. Het werd daar zo laat, dat na afloop bijna een vrouw buiten moest slapen en de trein van Den Haag – Utrecht met een grote vertraging kreeg te maken.

nkzij de grote inzet van iedereen kunnen we weer terug kijken op een geslaagd carnavalsjaar 1991/1992

 


 

1991
Prins Henk in ’t Veen
Prinses Pages Jolanda en Margo

Op 6 oktober 1990 werd in de schuur van Frans van Hoey op gepaste wijze de basis gelegd voor het carnavalsseizoen 1990-1991.
Een Prins hebben we voor deze gelegenheid weg moeten kopen uit Bergschenhoek, maar voor de prijs, die wij moesten “betalen”, werden ook nog eens twee prachtige Pages geleverd.
De nieuwe Prins werd Henk In ‘t Veen en Pages zijn dochters Jolanda en Margo.
Als motto voor het nieuwe seizoen werd gekozen “Ken je maat, maat”.

Op de 11de van de 11de om precies 11 over 11 stond de hele raad opgesteld achter prachtig gespoten speelkaarten met als extra vermelding: 22 jaar Otterrotters.
Dit jaar , 2 x 11 jaar, moest wel iets speciaals worden.
De muziek verzorgd door het orkest Willie Peters was heel goed en gezellig.
Ook de loterij in de vorm van een 21-spel had veel aftrek en een hele goede opbrengst.
Op 24 november zijn we met de Prins, Pages en de complete raad van Elf plus nog een hele grote aanhang per bus om 18.30 uur vertrokken naar De Bilt om aldaar de jaarlijkse Intrada bij te wonen.
Dit was voor ons een mooie gelegenheid om alvast in de stemming te komen, maar helaas veel polonaisse werd er niet gelopen, daarintegen was het een drukte van jewelste in de disco.
Om 02.00 uur werd de terugreis ingezet en voor zeker 2 mensen werd dit een onvergetelijke verjaardag.
De voorbereidingen van het carnaval zijn in volle gang. Nico Haak moet dit jaar de grote trekpleister worden. De contracten waren getekend, maar helaas kwam Nico Haak te overlijden en moest er haastig naar een 2de keus worden gezocht.
Ook hierin schoot de vereniging niet tekort en een groot artiest als Arie Ribbens zou komen.
Om te zorgen voor een leuke fotoreportage werd gekozen om met de Prins, Pages en de complete Raad van Elf de ondernemersbeurs in de Bleiswijkse veilinghallen te bezoeken.
Met alle leuke achtergronden en bloemen werd dit bekroond met hele leuke foto’s.

Inmiddels komt het carnaval dichterbij en op vrijdag 8 februari maken we onze eerste entree op het gemeentehuis.
De Raadszaal was prachtig versierd, de ontvangst zoals gebruikelijk, heel goed verzorgd. De muziek werd gespeeld door de Vanilla’s en was erg sfeervol.
Na het uitwisselen van de medailles en overhandiging van de Sleutel zijn we door gegaan naar de kantine van de Soccer Boys, waar de stemming er al goed in zat, mede door de goede verzorging van de muziek, die in handen was van de Vanilla’s en disco Mercurius.
Zaterdag 9 februari om 14.00 uur was er in het Parochiehuis het jaarlijkse kindercarnaval, waar heel leuk verklede kinderen en een gezellige clown een onvergetelijke middag beleefden.

Dan de grote avond: Om 21.11 uur onder aanvoering van de dansgarde “Les Paradise” gingen we de afgeladen zaal binnen.
De muziek werd verzorgd door de Incrowd samen met disco Mercurius. De stemming zat er goed in en het was die avond zo druk, dat er even overwogen werd, de deuren te sluiten. Zover heeft het echter niet hoeven te komen en nu maar wachten op Arie Ribbens.

Om 23.11 uur werd der Ere-Otter uitgereikt aan onze burgervader, ook werd hierbij zijn echtgenote niet vergeten. Beide ontvingen een toepasselijke blauwe kiel met alle afbeeldingen van 22 jaar carnavals motto’s.
Het is nu inmiddels 24.00 uur, de voorbereidingen voor de grote artiest zijn in volle gang. Eindelijk daar is die dan. De sfeer, die toch al niet meer kapot te krijgen was, werd beter, de temperatuur steeg tot ongekende hoogte, de muren begonnen te zweten en toen de stem van Arie Ribbens…….grandioos.
Enige dames hadden zelfs het geluk om nog even te praten met Arie Ribbens en om de laatste zweetdruppels weg te mogen fohnen.
Zondagmiddag..Senioren Carnaval.
Ook voor deze middag zijn kosten nog moeite gespaard. Zo was er een prachtig optreden van niemand minder dan Jantje Koopmans en de onvergetelijke Selvera’s met hun ree(d) bruine ogen. Ze deden de hartjes van velen zeker 3 maal zo snel kloppen.
Ook was de maandagavond erg gezellig, wel niet zo druk maar we hadden weer eens tijd om een pilsje te drinken en plannetjes te maken. Zo werd er afgesproken om de volgende dag om 13.00 uur te verzamelen bij de Drie Galgen aan de Rotte om op gepaste wijze met Prins, Pages en de hele Raad te schaats een rondje Rotte te schaatsen.
Nou iedereen was er, zelfs Aag, die op de EHBO-slee met infuus had plaats genomen. De enige, die we nooit hebben gezien was de fotograaf van onze lokale krant.
Dinsdagavond de afsluiting bij de Soccer Boys kantine. Om 24.00 uur uit het pak en op naar Wim en Martien Koot voor een lekker broodje en koffie, want bier hadden we nu wel genoeg op alhoewel er nog een jonge dame was, die maar niet van de fles kon afblijven.

Het was een grandioos carnavalsjaar en iedereen heeft zich aan het motto gehouden.

 


 

1990
Prins Jocus
Prinses Page Selvera

Ons nieuwe seizoen begon met de ledenvergadering op 6 oktober in het Parochiehuis met een bedroevende opkomst van onze leden.
Bij de bestuurs samenstelling was alles hetzelfde gebleven. Ons motto voor 1989/90 werd “Beter zot dan zat”.
Op de raadsvergadering van 30 oktober werd pas de nieuwe Prins carnaval voorgesteld. Het werd Jan van de Berg.
Op 11 november was het Prinsenbal en kwamen Prins Jocus en Page Selvera om 11 over 11 uit een levensgroot bierglas tevoorschijn. Zij begonnen hun start aan een goed carnavalsjaar.

Op dinsdag 2 januari waren onze Prins Jocus en Page Selvera, Raadsheer Cor en Grootvorst Arnoldus aanwezig op het gemeentehuis voor de nieuwjaarsreceptie bij burgemeester Van der Linden.
Op 20 januari was er een groots Narrenbal ter ere van onze Hofnar Adrie van de Goes
voor zijn 11-jarige trouw aan de vereniging. Deze avond was carnavalsvereniging De Gaanders uit Stompwijk te gast.
De muzikale omlijsting bestond uit de Pretenders en er werd genoten van de dansgarde de Nightingale’s.
Onderscheidingen waren er volop voor onze Hofnar Aad.
Eerst werd een Arlechino pop aangeboden door de vereniging, daarna gaf de burgemeester Van der Linden onze Hofnar een gouden sleuteltje om op zijn pak te dragen. Twee vertegenwoordigers van de Federatie Midden Nederland waren ook aanwezig. Een van hen spelde bij Aad de zilveren steek op.
Tenslotte kreeg Aad van alle oud-Prinsen een horloge met inscriptie, omdat hij altijd een man van de klok is geweest. Attent was het bezoek, dat de President van het Europa Prasidum, de heer Bodegom, en de voorzitter van regio West, de heer Boer van de Federatie Europese Narren brachten aan deze feestavond.
Veel bezoekers lieten zich schminken door Corki de Clown.
Tot in de kleine uurtjes feestte men door met voorop de Nar en tevens ster van deze avond.
Het carnaval 1990 ondervond een kleine verandering dit jaar.
Vrijdagavond 23 februari was er eerst de sleuteluitreiking door burgemeester Van der Linden, waarna we in groten getale naar de Soccer Boys kantine gingen, waar disco Mercurius weer volop draaide met afwisseling van de Beboka’s uit Berkel en al met al was ook dit weer een gezellige avond.
Daarna op zaterdagmiddag kindercarnaval in het Parochiehuis, dat zeer goed gevuld was met kleine Otterrottertjes.
Zaterdagavond was deze keer in het Parochiehuis, onze grote avond met muziek van Incrowd, de dansgarde The Nightingale’s en disco Mercurius en als klap op de vuurpijl Baila – Exotica. Deze avond werd druk bezocht.
Ere-Otter was dit jaar Herman de Jong.

Zondagmiddag waren er dit jaar weer vele families bijeen in de kantine van Soccer Boys. Zondagavond zijn wij om 19.30 uur voor het eerst gaan eten bij ‘t Kruispunt aan de Kruisweg. Daar kregen de vrouwen van de Raad van Elf hun onderscheiding.
Maandagmiddag, er was veel wind, maar toch was het Parochiehuis goed gevuld met oudere carnavalsvierders. Duo Maro zorgde voor de muzikale omlijsting en als hoogtepunt was er de illusionist Hans de Klok.
‘s Avonds was deze zaal weer geschikt voor de jongere Otterrotters.
Dinsdagavond was de afsluiting in de kantine van Soccer Boys. Precies om 24.00 uur sloten Prins Jocus en Page Selvera het 21 ste carnaval der Otterrotters af.

Op 17 maart zijn wij te gast geweest bij carnavalsvereniging De Damzwabbers in Leidschendam vanwege hun Halfvastenbal.
Op 5 mei was er in Bleiswijk de Allergorische optocht vanwege 45 jaar bevrijding. Het was die dag zeer warm. Onze vereniging was die dag aanwezig met de Deur naar de Vrijheid ; het was een zeer geslaagde optocht.

Op 9 juni was er de jaarlijkse Braderie met redelijk goed weer. Dit jaar waren er de Duitsers uit Gotzenhain op bezoek. ‘s Avonds was er een gezellige avond in het Parochiehuis. Om 22.30 uur was ook het tijdstip, dat onze vereniging het Parochiehuis betrad en iedereen meesleepte in een lange polonaise.

Op 22 september werd namens de Club van Honderd een boottocht georganiseerd ten behoeve van de mindervaliden. Deze boottocht werd gemaakt met de Croosboot over de Rottemeren. De gehele tocht was er een geweldige sfeer aan boord. Dit mede doordat er door de accordeonist de meest bekende Nederlandse liedjes werd gespeeld.

Al met al kunnen we zeggen, dat deze boottocht met de Croosboot een groot succes was.

 


 

1989
Prins Schutter
Prinses Suzan

Ons twintigste carnavalsjaar begon op woensdag 7 september in het Parochiehuis met een raadsvergadering. Op deze vergadering was ons motto al gauw bekend. Het werd “schot in de roos”.
Op 3 oktober in het huis van Frans van Hoey maakte de nieuwe Prins zich bekend.
De ledenvergadering was op 21 oktober 1988; het verbaasde de voorzitter, dat er zo weinig belangstellenden aanwezig waren op deze vergadering.
Er werd op die ledenvergadering ook bekend gemaakt, dat de dansgarde was opgeheven.
Het Prinsenbal was op 12 november in het Parochiehuis, waar Cor van Leeuwen als Prins Schutter met zijn vrouw Prinses Suzan het 20 ste carnavalsjaar van de Otterrotters in schoten.
Dit jaar was er vroeg carnaval en wel van 3 tot en met 7 februari
Dit jaar was vol vreugde vooral op de vrijdagavond in het gemeentehuis.
Daar was een groot evenement, namelijk het uitreiken van de zilveren steek van de federatie Midden Nederland aan onze Grootvorst Arnoldus Oosterlaan voor zijn 20 jarig voorzitterschap. Tevens ontving Jan Bolleboom van de federatie een medaille voor zijn inzet als Hoffotograaf voor de vereniging.
Burgemeester Van der Linden opende met een schot in de roos het carnaval 1989.
Daarna ging Prins Schutter met zijn gevolg naar het Parochiehuis.
Deze avond was daar de dansgroep Manque Ra, die een show Brazil Tropical gaven.
Het orkest The Decoys en de blaaskapel De Pintengluurders waren die avond ook aanwezig.
Ere-Otters waren deze avond twee leden van de Natuur- en Vogelwacht De Rotta.
Ook kreeg Vorst Arnoldus een oorkonde aangeboden door burgemeester Van der Linden namens het bestuur en de Raad van Elf.
Alles bij elkaar was dit een grote avond te noemen.

Zaterdagmiddag 4 februari was er kindercarnaval in de feestelijke zaal van het Parochiehuis. Daar waren disco Mercurius en Corki de Clown aanwezig.

Zaterdagavond was er Soccer Boys carnaval, waar disco Mercurius aanwezig was evenals op zondagmiddag bij het gezinscarnaval.

Zondagavond gingen we met z’n allen eten bij Wim Koot . Maandag 6 februari waren de carnavalsvierders van boven de vijftig in het Parochiehuis aanwezig voor een gezellige middag. Aad van der Goes kreeg die middag een mooie medaille uitgereikt wegens zijn 10-jarig Nar zijn bij onze vereniging.
Muzikaal was deze middag Duo Maro aanwezig.

Maandagavond was er voor het eerst carnaval bij Sipke en Nel in het Kruispunt. Daar zorgde Corki de Clown voor de mooiste gezichten en duo Maro voor de gezellige noot. Dinsdagavond 7 februari was de afsluiting van het carnaval in het Petit Restaurant ‘t Zeeltje en om 24.00 uur gingen Prins Schutter en Prinses Suzan naar het Parochiehuis

Op zaterdag 20 mei hebben de leden van de Club van Honderd en de raad van een gezellige barbeque-avond genoten in het clubgebouw van de Weidevogels. Onze deelname aan de Braderie zaterdag 27 mei was een succes. Het was stralend weer, dus goed voor de tap van Wim Koot, die wij mochten gebruiken en onze omzet die dag was goed. De Mindervalidenavond vond plaats op zaterdag 23 september. Het was gezellig en als zangeres was aanwezig Pluisje evenals duo Fles Light.
Bij deze sluit ik het seizoen af.

 


 

1988
Prins Garant
Prinses Els

Onze carnavalsactiviteiten van het afgelopen jaar begonnen op vrijdag 2 oktober 1987 in het Parochiehuis met een ledenvergadering.
Deze ledenvergadering werd slecht bezocht door onze leden. Op deze vergadering werd toen besloten om de uitnodiging van de carnavalsvereniging De Gaanders uit Stompwijk aan te nemen.
De eerste raadsvergadering was op maandag 5 oktober 1987 en werd het motto Spijkers met koppen gekozen. Er werd besloten om geen deel te nemen aan het Intrada.

Op 14 november hebben wij een bezoek gebracht aan de carnavalsvereniging De Veenpiepers in Nootdorp vanwege hun zevende Prinsenbal.
Op 10 november hebben wij niet mee gedaan aan het verenigingsklaverjassen, omdat er te weinig raadsleden waren, die konden deelnemen.
Prins Carnaval kwam het afgelopen jaar moeilijk tevoorschijn, maar uiteindelijk was er een persoon, die het ambt aan durfde.
Het was Wim van der Burg, die op 21 november in de kantine van de s.v. Soccer Boys als grootste kopspijker tevoorschijn kwam.
Zijn prinselijke naam was Prins Garant; hij zou garant staan voor een goed carnavalsjaar.
Naast hem stond zijn vrouw Els. Het bestuur en de Raad van Elf ontvingen dit jaar een uitnodiging voor het huwelijk van Cor en Susan van Leeuwen, dat plaatsvond op 18 december.

Op 16 januari zijn wij op bezoek geweest bij de carnavalsvereniging De Gaanders in Stompwijk om hun vijftienjarig bestaan mee te vieren. Dat was een geweldige avond.

Op 30 januari was er een gezellige feestavond in de schuur van Frans van Hoey voor leden van de Club van Honderd, de sponsers en ook de ouders van de dansgarde waren hierbij uitgenodigd.

Op het gemeentehuis op 12 februari werden voor het eerst de nieuwe capes omgedaan tijdens het groot carnavalsfeest.
Traditie getrouw overhandigde burgemeester Van der Linden de sleutel aan Prins Garant voor vijf dagen groot carnaval. Op de feestavond in het Parochiehuis was muzikaal aanwezig De Twee Pinten, De Pintengluurders en The Decoys. Deze avond was dan ook zeer geslaagd.
Zaterdag 13 februari werd er voor de middag een super kindercarnavalsfeest georganiseerd.
Op deze middag waren aanwezig disco Mercurius en een clowns duo.
Zaterdagavond was er Soccer Boys carnaval, ook daar was disco Mercurius aanwezig.
Voor velen van ons had deze avond geen gezellige afloop.

Zondag 14 februari was deze feestkantine weer overvol gezellige familie Otterrotters, die weer opgevrolijkt werden door disco Mercurius.
Zondagavond gingen we met zijn allen eten bij Wim Koot.
Maandag 15 februari waren in het Parochiehuis de carnavalsvierders van boven de vijftig aanwezig voor een showmiddag.
Ere-otter werd deze middag de heer Rutten.
Organiste Jacqueline verzorgde de muziek.

Maandagavond ging niet door, omdat de beheerder van het Parochiehuis geen toestemming gaf.

Dinsdag 16 februari vond de afsluiting van het carnavalsjaar 1988 plaats in de jeugdsoos Casa Nostra. Prins Garant en Prinses Els gingen om 24.00 uur naar het Parochiehuis.
Daarna op 26 februari hebben wij allen het 25-jarig huwelijksfeest van Jan en Tiny v.d. Berg meegevierd. Onze deelname aan de Braderie zaterdag 28 mei is voor een kleine groep, die er aan meewerkten een te grote taak geweest. Daarom is er besloten op de vergadering van 7 september om geen deel meer te nemen aan de Braderie. Voor de viswedstrijd die op zondagmorgen 3 juli plaatsvond, was maar weinig animo. Frans van Hoey had de eerste prijs.
De mindervalidenavond die plaatsvond op zaterdag 24 september werd in tegenstelling tot vorig jaar een groot succes. Hierbij sluit ik het seizoen af.

 


 

1987
Prins Willem de 1
Prinses Page Astrid

Op 8 september 1986 opent de voorzitter om 20.00 uur de eerste vergadering van het nieuwe seizoen in het Parochiehuis.
Hij hoopt met veel enthousiasme een nieuw carnavalsjaar 1986-87 te beginnen.
In 1986 zijn in onze vereniging de volgende personen uitgetreden, t.w.: Jan v.d. Langeberg, Jos Koppe, Jan de Jong en John Duyvesteyn.
John is gestopt, maar hij zegt toe om nog weleens te willen invallen.
Jan v.d. Berg werd aangesteld als de nieuwe adjudant. Er werd op deze vergadering ook al een nieuwe Prins gekozen.
Daarna was er op 19 september 1986 de ledenvergadering, hierin werd voorzitter Arnold Oosterlaan weer met algemene stemmen herkozen.
In verband met het aftreden van Jos Koppe is Ank van Hoey met stemming gekozen als penningmeesteres.
Ook na stemming werd toen besloten ook niet deel te nemen aan de Intrada 1986.
Het motto van het afgelopen carnavalsseizoen was “Goed gemutst”.
Besloten werd toen al om de optocht 1987 te laten vervallen.
Op de jaarvergadering is de Club van Honderd opgericht.
Ons Prinsenbal op 8 november 1986 was deze keer in de kantine van s.v. Soccer Boys, waar Wim van Bohemen de 18e Prins Carnaval werd.
Zijn carnavalsnaam luidde: Prins Willem de I, naast hem had hij staan Page Astrid Suijten uit Stompwijk. Bijgestaan door de nieuwe dansgarde opgeleid door Gerda van Spengen.
Deze avond werd een feestelijke avond, vooral ook door de aanwezigheid van de Pintengluurders en disco Touwerbridge. En zo was dit ook weer een goed gemutste avond.
Op de nieuwjaarsreceptie bij de burgemeester waren wij met een afvaardiging en met 4 gigantische hoeden, en dat sloeg in.
Daarna op 24 januari zijn wij op bezoek geweest bij de carnavalsvereniging De Gaanders in Stompwijk.
Op 31 januari waren wij uitgenodigd in Leidschendam bij carnavalsvereniging De Damzwabbers om het 15-jarig bestaan mee te vieren.

Ons grote carnavalsfeest begon op vrijdag 27 februari om 20.11 uur op het gemeentehuis.
Daar ontving burgemeester Van der Linden officieel Prins Willem de I met zijn Page Astrid
onder muzikale noten van de Pintengluurders, om via een ludieke raadsvergadering de gemeentelijke sleutel te overhandigen aan Prins Carnaval 1987.
Deze sleutel moet nu voortaan ieder jaar weer worden ingeleverd aan de bode van het gemeentehuis Dolf Bierhuizen.
Ook uniek in het gemeentehuis was dit jaar de uitreiking van de Federatie-medailles Midden-Nederland. Deze werden uitgereikt aan onze Hoftekenaar Piet Kouwenhoven en aan de secretaresse Riet van Bohemen. Daarna gingen we naar het Parochiehuis, dat dit jaar goed versierd was. Daar zorgde het vijf man sterke dansorkest Windmail en de blaaskapel De Pintengluurders voor vele goede noten.
De stemming sloeg ten top toen tussen 22.15 en 22.45 uur Nico Haak optrad. Dit optreden werd mogelijk gemaakt door verschillende sponsers uit Bleiswijk.
Op de zaterdagmiddag was er dit jaar geen optocht georganiseerd. Wel was het in het Parochiehuis stampvol, vanwege het kindercarnaval, waar Prins Willem I en Page Astrid alle kinderen tot 12 jaar hadden uitgenodigd.
De muziek werd deze middag verzorgd door disco Mercurius.
‘s Avonds was er Soccer Boys carnaval, waarbij de muzikale omlijsting werd verzorgd door blaaskapel De Herriemakers en disco Mercurius.
Zondag 1 maart was deze feestkantine weer overvol door goed gemutste Otterrotters, die weer opgevrolijkt werden door disco Mercurius.
Maandag 2 maart om 14.00 uur gingen de deuren weer open van het Parochiehuis voor de carnavalsshow-middag voor de wat oudere carnavalsvierders.
Muzikaal was aanwezig die middag organiste Jacqueline.

De maandagavond was zij ook aanwezig evenals disco Touwerbridge.
De afsluitingsavond was deze keer in de jeugdsoos Casa Nostra, waar Prins Willem de I om precies 24.00 uur affloot om zijn Page Astrid te begeleiden naar het Parochiehuis.
Onze deelname aan de Braderie op 30 mei viel dit jaar niet in het water. Wel verschillende mensen van de raad werden te water gelaten door in het waterbasin te vallen.
Verder was deze Braderie geslaagd dit jaar.

Op 15 juni overleed onze oud-Prins van 1982 Cees Oosterlaan. Het bestuur heeft hem de laatste eer gebracht.
Hierdoor ging de feestavond op 20 juni voor leden van de Club van Honderd, de sponsers en adverteerders en de Raad van Elf niet door.
De speciale feestavond op 19 september voor de gehandicapte Bleiswijkers viel wat betreft het aantal bezoekers een beetje tegen. De avond zelf verliep uitstekend.
Op deze avond trad het duo Maro uit Bleiswijk belangeloos op.
Zo met alles bij elkaar kunnen wij terug kijken op een geslaagd seizoen 1987.

 


 

1986
Prins Ressal
Prinses Tiny

Voordat de jaarvergadering begon, ging de vereniging op 17 augustus barbecuen bij het zwembad.
Waarschijnlijk om frisse ideeen te krijgen voor de jaarvergadering, die gehouden werd op zaterdag 14 september in het Parochiehuis.
Deze ledenvergadering was het begin van de voorbereidingen voor het carnaval van 1986.
Bestuurlijk veranderde er het een en ander.

Als secretaresse werd benoemd Riet van Bohemen en als penningmeesteresse Ank van Hoey.
Door de aanwezigen werd als motto gekozen voor het komende carnaval:
Wees van de partij met carnaval.

Het motto kwam ook tot uitdrukking op het Prinsenbal oftewel de 11e van de 11e, dat op 9 november in het Parochiehuis werd gehouden.
De raadsleden waren gehuld in stempotloden en vulden de stembiljetten in en na telling bleek, dat Jan v.d. Berg de meeste stemmen had, zodat hij als Prins Ressal uit een stemhokje tevoorschijn kwam samen met Prinses Tiny.
Dit seizoen werd er geen bezoek gebracht aan de Intrada, maar wel werden bezoeken gebracht aan Boskoop op 11 januari en aan de Cananefaten in Rijswijk op 14 december 1985.
Er werd dit seizoen een aktie gehouden onder de naam “Steek van de Week”. Dit hield in, dat men een steek aan de vereniging kon schenken. Deze aktie is geslaagd te noemen, want elk raadslid heeft een steek gekregen. De schenkers van deze steken mochten met een foto in de krant
Dit gebeurde dan ook bijna wekelijks.

Maandelijks werd er druk vergaderd door de leden tot het carnaval op vrijdag 7 februari 1986 begon.
Om 20.00 uur was er in het Bleiswijkse gemeentehuis een openbare raadsvergadering. Tijdens deze raadsvergadering bood de burgemeester ook een steek aan aan Prins Ressal. Daarnaast ontving hij de Sleutel van Het Rijk der Otterrotters. Eenmaal in het bezit van deze sleutel nam Prins Ressal snel de scepter ter hand en formeerde lijst 11 of de Partij der Zotheid.

De feestavond in het Parochiehuis was niet zo druk bezocht als De Otterrotters zouden willen, maar het werd met medewerking van De halve Zolen, De Pintengluurders en Otterriekes uiteindelijk wel gezellig. Op zaterdagmiddag werd na een carnavalsoptocht door het dorp (zij het met vertraging wegens een langs komende begrafenisstoet) vooraf gegaan door een aantal enthousiaste leden van de drumband Crescendo, het kindercarnaval gehouden, wat zoals gewoonlijk een gezellige boel werd.
Het familiecarnaval op zondagmiddag in de kantine van de s.v. Soccer Boys was weer bijzonder druk bezocht.
Maar dan moeten we niet de zaterdagavond overslaan, want toen was de vereniging te gast bij diezelfde Soccer Boys, waar een grote blaaskapel voor de carnavalsmuziek zorgde, die veel jeugdige carnavallers eindeloze polonaises lieten lopen.

Maandagmiddag 10 februari was het carnaval voor de wat ouderen in het Parochiehuis ook erg gezellig. Het programma werd gevuld door onder anderen Het Huisvrouwenorkest, Het Otterrotterse Slachfestival en muzikaal omlijst door organiste Jacqueline. Na een hapje eten bij het Karrewiel ging het gezelschap weer terug naar het Parochiehuis.
Het werd die avond een dolle boel. Het gehele carnavalsprogramma werd weer afgewerkt door De Otterrotters en De Otterriekes.
De organiste Jacqueline had een zware avond, maar had erg veel succes, zodat deze avond weer als een topper kan worden beschouwd.
Dinsdagavond werd het carnaval afgesloten in het Karrewiel.
Al met al kan gezegd worden, dat het een geslaagd seizoen was en kan Prins Ressal zijn naam weer omdraaien en terug kijken op een geslaagd carnaval 1986.

 


 

1985
Prins Jan
Prinses Gemma

Op 3 oktober 1984 werd in de kantine van de Soccer Boys het begin gemaakt voor de carnavalsactiviteiten voor het carnaval 1985.
John Duyvesteyn legde, na 5 jaar schrijvert te zijn geweest, zijn functie als secretaris neer en ging als adviseur bij de Otterrotters verder.
Als interim oplossing namen Patricia Kerver en Riet van Bohemen het secretariaat over. Na deze ledenvergadering volgden er nog een 8-tal raadsvergaderingen, waarin nog veel geregeld moest worden, voordat het carnaval 1985 zou kunnen losbarsten.
Allereerst moest er nog een Prins worden gekozen .
Met een meerderheid van stemmen werd Jan de Jong gekozen, wat deed vermoeden, dat hij als Prins Quintien van 1984 zich goed had gepresenteerd.
Het bleek geen belemmering te zijn om dit jaar ook weer de scepter te zwaaien over het Rijk der Otterrotters, maar nu als Prins Jan en zijn immer trouwe echtgenote Prinses Gemma. Als motto van 1985 werd gekozen om de druk van de ketel te halen.
Op het Prinsenbal van 9 november 1984, dat in het Parochiehuis werd gehouden, kwam dit tot uiting toen, een aantal fluitketels waaronder mafketels liepen,- die bij nader inzien De Raad van Elf bleek te zijn – en het Prinselijk Paar binnenkwamen.

Op 24 november 1984 werd een bezoek gebracht aan de Intrada te Zeist, wat een gezellige avond werd voor de vereniging en een leerzame dag werd voor onze eigen dansgarde “De Otterriekes”, die onder de goede zorgen van Gonny van de Langeberg overdag al aanwezig waren om het concours van dansmariekes bij te wonen.

Op 2 februari werd nog eens gecarnavald door De Otterrotters bij de Ooiepieren in Den Haag, waarna avonden van werken voor de leden van De Otterrotters aan braken, want op vrijdag 15 februari 1985 was het zover.
Met de ontvangst op het Gemeentehuis door burgemeester Van der Linden, wat na een georganiseerde chaotische vergadering begon, werd het steeds gezelliger mede dank zij het theewater wat door Prins Jan werd opgezet om op deze wijze de druk op de ketel te zetten, die er dan tijdens de komende carnavalsdagen weer afgehaald kon worden.

Na de uitreiking van de Sleutel van het Rijk der Otterrotters, maakte de Prins
met zijn gevolg zijn intrede in het Parochiehuis, waar de carnavalsfestiviteiten begonnen.
Nieuw onderdeel van het programma was naast de bekende onderdelen het optreden van de “Otterriekes”, de Otterrotterse dansgarde, die enthousiast liet zien, waardoor oefening ze in staat was en gedurende de verdere dagen en avonden veel succes had.
Zaterdagmiddag begon met een optocht van verschillende voertuigen het kindercarnaval, wat een gezellige middag werd. Toch zal onderzocht moeten worden of deze optocht het volgende jaar weer gepland moet worden.
Zaterdagavond heerste er in de Soccer Boys kantine ook een echte carnavalssfeer evenals op het familiecarnaval op zondagmiddag in dezelfde kantine.
De feestmiddag voor de wat ouderen van Bleiswijk werd ook behoorlijk bezocht
en was ook heel gezellig.

Maandagavond zou een rustige feestavond worden, maar werd een onverwachte topper.
Er was niets gepland, echter al improviserend en dank zij een act van de leden van de vereniging in vreemde uitdossingen, werd het bijzonder gezellig wat mede veroorzaakt werd door een vol Parochiehuis.

Dinsdagavond was de laatste avond van het Bleiswijkse carnaval en werd gehouden in Casa Nostra ofwel de jongerensoos.
Om 24.00 uur precies werd door Prins Jan het vuur onder de ketel gedoofd en was dit het einde van het carnaval 1985.
Vermeld dient te worden, dat de voorzitter van de vereniging, Grootvorst Arnoldus Oosterlaan, de laatste avond niet aanwezig was, teneinde zich voor te bereiden op de Elfstedentocht, die de volgende dag gehouden zou worden.
Daarmee liet hij De Otterrotters zien, dat als je iets begint, je het ook tot een goed einde moet brengen, wat hij dan ook heeft gedaan.

 


1984
Prins Quintien 1 Baron van Rotte Kruisweg
Prinses Barones van Nachtegaal tot Danszaal en weer terug

De Otterrotters bestaan 15 jaar. Uit grote cijfers 15 kame Prins Quintien tevoorschijn samen met zijn Prinses. Die hij voorstelde als Barones van Nachtegaal tot Danszaal en weer terug. Het motto dit jaar “Lever Carnaval niet in”. Er werd in eigen beheer een 44 pagina’s dik carnvalsboekje uitgegeven in een oplage van 2800 stuks, wat enorm veel werk met zich mee bracht. In een opbaren raadsvergadering werd de sleutel van Bleiswijk in ontvangst genomen, waarna Prins Quitien een aantal onderscheidingen uitreikte. Het feest werd voortgezet in het “Parochiehuis” waar de Prins zich liet begeleiden door een speciale dansgreop afkomstig van een majorettegroep van “Cresendo”. Tijdens de zwabberavond werd o.a. de jeugdsoos aangedaan waar het z.g. neuzenbal werd bijgewoond.

De Prins, Prinses en de Raad werden in het verslagboek op een originele wijzen weergegeven.

 


 

1983
Prins Nelis
Prinses Jetty

Op het Prinsenbal 1983 werd de nieuwe Prins uit een vuiniscontainer gevist door de Raadsleden, die zich voor deze gelegenheid verkleed hadden als vuilnismannen. Prins Nelis lanceert daarbij het motto van dat jaar “Energie Zat”. Samen met zijn Prinses Jettyging hij vol energie voor in de polonaise. De versiergroep stond dit jaar voor de gigantische taak om binnen elkele uren de sporthal de “Rijneveen”om te toveren tot een feestzaal. Dit jaar werd weer een carnavalskrant gemaakt.

Er werden door Prins carnaval diverse Bleiswikse scholen bezocht, wat door hen bijzonder op prijs werd gesteld. De sleutel werd dit jaar in aanwezigheid van vel belangstellende uitgereikt en muzikaal begeleid door de Pintengluuders uit Stompwijk. De burgemeesteer ontving een strippenkaart vervaardigd door Jan de JOng die voor zijn werk o.a. het maken van oorkonden benoemd werd tot Kanselier. Als Ere Otter werd R. Kok onderscheiden (voor zij inzet voor het plaatsen van een Carïlon). Na afloop van het carnavalfeest stond de vereniging voor de zware taak de feesthal weer het aanzien van een sporthal te geven zodat zaterdags de sporters er weer tercht konden, gelukkig maakte de kindermiddag veel goed en aan Dhr. van Spengen werd een onderscheiding uitgeriekt i.v.m. het promoten van de damsport op de Bleiswijke scholen. Dinsdag werd het carnval 1983 afgesloten met een bezoek aan diverse horeaca gelegenheden.

 


1982
Prins Cloris
Prinses Herriëtte

Dit jaar was er sprake van een totaal carnaval een volwaardig evenment. Prins CLoris werd op 14 novermber gekozen tot Pins Carnaval met aan zijn zijde Prinses Herriëtte. Na besprekening met de plaaselijke horeca, kwam er samenwerging tussen de Otterrotters en de beheerders/eigenaren van cafe “Het Karrewiel”, sportcafe “Rijneveen”het “Parochiehuis”en de jeugdsoos”Costa Nostra”. Gezamelijk werd gewerkt aan een feest in de veilinghallen. Door de werkgroep redactie, nu o.l.v.
Gert Jan Houweling werd contact gelegd met de streekblad de “Schakel”, wat resulteerde in een carnavalskrant met een oplage van 10.000 stuks. Dat Bleiswijk een volwaardig carnaval gaat meemaken getuige het programma. Vrijdag 19 januari werd door burgemeest v.d.Linden de sleutel overhandigd. Daarnva deden Prins Cloris en Prinses Heriëtte hun intrede in de versierde veiling. Onderscheidingen werden uitgereikt aan: de heer Nieuwehuis, voor zijn inzet voor het recratieschap de “Rottermeren” en Henrie Kraaienbos, voor zijn verdiensten als schaatsenrijder. Zaterdagmiddag Kindercarnval. ZOndag famamiliecarnval, een gradioos succes, er kon niemand meer bij deze middag. Maandag bejaardencarnaval in het “Prochiehuis”,waarbij is gebleken dat Wim Koot een prima gastheer is. S’avonds werd het feest voorgezet in sportcafe “Rijneveen”. Dinsdag werd een bezoek gebracht aan zwembad de “Bleiswijkse Kooi”, waar onder hilariteit van de verklede kinderen een heuse Otterrotters Nar te water werd gelaten. Volgens mededeling van de Commadant van de Rijkspolitie te Bleiswijk verlipen de feestelijkheden buitengewoon goed, zodat daarop enkele pilsjes genuttigd konden worden op zijn kosten. Waarna de zogenaamde zwabberavond ingezet werd. Op klokslag 24:00 uur kwma er een eind aan een geslaagd Carnval 1982.

 


1981
Prins Johannus

IN 1981 wordt er weer verslag gemaakt van het carnaval in “Het Rijk der Oterrotters”. Het is inmiddels een echte vereniging geworden, aldus het uitgebreide verslag van toenmalig secretaris John Duyvensteyn. We komen de naam “sv.Soccer Boys” weer tegen. Daar werd vergaderd voor het carnaval 1981. Het werd groots aangepakt, werkgroepen werden gevormd die verschillende activiteiten op zich namen. Zo werden er capes en steken aageschaft. Een werkgroep ontwierp de statuten die in de ledenvergadering werden goedgekeurd en vastgelegt in de notariële akte. De vereniging werd lid van de Kamer van Koophandel en hiermee dus een echte vereniging. Er gebeurde meer, in dit jaar werd voor het eerst over de leden en donateurs gesproken, hoewel het verschil niet erg duidelijk was. De werkgroep “redactie” o.l.v. Hans Molendijk stelde een programmaboekje samen waarin Bleiswijkse ondernemers adverteerden. Er werden verschillende feesten bezocht: o.a. Intrada te Dronten en het Reumatehuis in Hillegersberg. Daar werd dankzij de medewerking van: “de Davoli’s, stukjes van Els Schrader, de Dames van de Raadsleden (met hun Rondreizende broek), en het duo “Bront en Blauw”een prima programma aangeboden. De sleutel werd overhandigd door burgemeester Jac. v.d. Linden.

Het carnval begon op vrijdagavond, Prins Johannus en zijn Raad van Elf werd gezeten op een brandweerwagen, de feestzaal binnen gereden, die door de versiergroep tot feestzaal omgetoverd was. Met in hun midden een echte “Nar:, Adje van der Goes. Onderscheiden werden die avond G.welp, voor zijn verdienstelik schrijven in de 3B-Hoek en Arnold Oosterlaan vaoor zijn 12-1/2 jaar voorzitterschap. Er werden nu meerdere dagen carnaval gevierd. Zaterdag jeugdcarnaval, zaterdagavond groot carnaval, in de kantine van sv. Soccer Boys en zondagmiddag familiecarnaval hetgeen een daverend succes was O.l.v. Discotheek “Mercurius”, die van geen ophouden wisten Maandag wordt het BejaardenCarnval vermeld. Bakker Kok verzorgde voor gebak, de Damven van de Raad en het due “Bont en Blauw”vermaakte het gezelschap. Zuster Dijkstra, kreeg een onderscheiding. Carnavl 1981 werd afgesloten met een diner in het Berghonk te Bergschenhoek.

 


 

In de jaren 1974 t/m 1980 is er niet aan geschiedsschijving gedaan. Alles wat we hierover geschreven hebben komt uit krantenkipslen en progrmmaboekjes wat we nog konden herinneren

 


 

1979
Prins Arnoldus 1e
Prinses Tonny

10 jaar carnaval in Bleiswijk dit moet groots gevierd worden dus werd er uitgewerken naar de veiling. Eeen grote loods werd geschikt gemaakt voor het tweeede lustrumfeest. Blaaskapel “de Kluutschuppen”, dansgarde “de Vlammetjes”en dansorkest “THe Hilltops”verzorgde de muzikale invulling. Arnold Oostenlaan werd gekozen tot Prins Arnodus 1e. Voor het eerst stond er een Prines aan de zijde van de Prins. Zijn echtgenote werd Prinses Tonny. Er was een week van hard werken voor nodig om de veilingloods om te turnen tot feestzaal. Probleem was vooral, hoe krijgen we de zaal verwarmd en de vuile vloer schoon. Het geen mensige carnvalsvierder nieuwe schoenen koste. Speciale gast was Prins Hubertus uit Berkel en Rodenrijs. De verkoop van hartige hapjes was;n handen van de scouting, daarmee konden zij hun Jeugdkamp voor een deel finaciëren

 


 

1978
Prins Floris 1

Aan Cees Coling werd in 1978 de eer gegeven Prins Carnaval te mogen zij. Hij werd gekozen als Prins Floris 1 en zo ging hij de polonaise voor. Er werden t.b.v. het programmaboekje leuke karikatuurtjes gemaakt van de Raad van Elf. voor de tweede keer werd er een kleurplaat afgedrukt in een overweldigend succes. De Carnavalsvereniging maakte voor het eerst kennis met de nieuwe burgemeerster Jac. v/d Linden. Deze overhandigede de sleutel aan Prins Joris 1.

 


Otterrotterslogo en P.K.

P.K. staat voor Piet Kouwenhoven. Al vele jaren verzorgt Piet origineel carnavalsk tekenwerk voor de verening het is begonnen met een voorzichte vraag of Piet misschien een passend vignet voor de vereniging wilde ontwerpen. met het wapen van Bleiswijk als uitgangspunt. Zo werd op een speelswijzen ons vignet gecreëerd. Er volgden nog vele werkstukken zoals: Kleurplaten, omslagen voor ons programmablad, Raamaffiches en het ontwerp voor een mooie sticker. Maar wi is nu Piet Kouwenhoven? Na de middenbare school opleiding, werd Piet huisschilder bij schildersbedrijf Bakker in Bergschenhoek. Zijn tekentalent had hij al menigmaal bewezen. Ook het kunstschilderen ging hem goed af. Hij deed een 5 jarige avondstudie aan de Koninklijke Kunst Academie. Piet kreeg steeds meer opdrachten op teken en schildergebied. En wat een als hobby begon werd nu zijn beroep”kunstenaar”dus Piet kent diverse teken en schildertechnieken en maakt o.a ontwerpen op het gebied van sport en dans welke bijzonder zijn. Hij is thuis in veel discplines o.a etsen, olieverfstukken en gewassen krijttekeningen. Piet geniet landelijke bekentheid. Maar vooral in de regio is hij actief, als docent bij de tekenen schilderclub in Bleiswijk, de ontwerpen en kunstwerken zijn te bewonderen voor het gemeentehuis in opdracht van havens en Heerlijkeheden. WIl je werk van Piet bekijken, Piet maakt deel uit van de “Kunststoer”.


 

1973
prins Alex 1e

De 11e van de 11e is in Carnavalskringen een magische datum. OOk bij de otterrotters moest op deze datum een Prins geïnstalleerd worden. In een bar te Rotterdam werd een vergadering gehouden, maar doordat de Raad van Elf niet compleet was, Kwam er geen Prins uit deze avond. Er werd een nieuwe datum geprikt. Arnold Oosterlaan werd daar gekozen als Prins carnaval. Prins Alex 1e stortte zich op vrijdag 2 maart in het carnvalsgedruis. De “Beboka’s”en het”Moonlight”kwartet verzorgde op verzoek van velen weer de muziek. Helaas was Ere Otter Dhr. Jacobs neit aanwezig maar dat ging niet ten kosten van de stemming.


 

1972

Prins Ot 1e

Het Carnaval krijgt steeds grotere en vastere vormen in Bleiswijk.
UIt 12 personen werd dit jaar Prins Carnaval gekozen. Het werd D.Luiendijk. Op 11 februari begeleidt door de “Beboka’s en het moonlight kwartet werd Prins Ot 1e naar binnengedragen door de raad van elf. Voor het eerste werd er een Miss Carnaval en een origineelst verklede gekozen. Ook werden er Ere Otters onderscheiden. Dit waren A. Noordhoek en L. Huisman.

.


 

1971
prins Gijs 1e

Op 20 februari werd de muzeik verzorgd door “De Bekoka’s


 

1970
Prins Gijs 1e

Aan de voorbereidingen voor het carnaval werd vroeg begonnen. Eer werd een raad van Elf gekozen. Er werd een bereop gedaanop de heer Jacobs deze ging in op het verzoek en noemde zich Prins Gijs 1e. Er moest een originele naam voor de vereniging gevonden worden. Zo werd bij Prins Gijs thuis met Helma Verbakel en Arnold Oosterlaan de geschiedenis van Bleiswijk nageplozen. Het bleek dat er vroeger in de Rotte veel otters leefden. Op dit punt werd doorgedacht, totdat er een de naam Otte-Rotte naar voren kwam. Bleiswijk heette sindsdien “Otterrotte”in de carnavalstijd. De Berkelse Boorenblaaskapol word gecontracteerd. Op 6 februari tijdens het carnaval droeg Prins Gijs 1e een gehuurd pak. Het was veel te klein. Op die avond werden J. de Haan en hr W van Giezen in ötterrotte: gehuldigd.


 

1969
Tijdnes diverse vergaderingen van het bestuur werd het plan verder uitgewerkt. Er werd gecacht aan het beste formule zou zijn om een geslaagde avond te krijgen. Om wat ouder publiek te bereiken wed vesloten om contact op te nemen met voetbalverenging R.K.S.V. (Soccer Boys), in de hoop een gezamelijk carnaval te organiseren.

 


 

1968

Op dinsdag 27 Februari 1968 tijdens een gezellig etentje in een chinees restaurant te in Brede, werd het idee geopperd om een carnavalsvereniging in Bleiswijk op te richten.
Het moet toch ook boven de Moerdijk mogelijk zijn, om goed carnaval te vieren en als het mogeljk was meerdere avonden.
Daar, tijdens het carnaval in breda gaven Jan v/d Berg, Dick v/d Berg John Rutten, Arnold Oosterlaan, Theo v/d Hoeven en Wim Luiten hun ogen goed te kost om te zien hoe zo’n carnavalsavond opgezet werd.
De eerste steen was geleg voor het carnaval in Bleiswijk.